Over deze site

Ludwig Bercht

U bent op de homepage van Ludwig Bercht. Geboren in februari 1945. Gepromoveerd chemicus op een onderwerp uit de natuurstofchemie. Na de studie vond ik eerst werk in de chemie. De laatste 22 jaar was ik lobbyist voor de Nederlandse Zuivelindustrie met als aandachtsgebieden levensmiddelenwetgeving en milieu. Thans gepensioneerd.

De interesse in cactussen begon in de beginjaren 70 van de vorige eeuw. Sinds 1975 lid van Succulenta en de (niet meer bestaande) afdeling Utrecht, later gevolgd door de Afdeling Nijmegen. De specifieke liefde voor het geslacht Gymnocalycium ontstond door nauw contact met een van de leden van de afdeling Utrecht. In de loop van de jaren is de interesse verbreed tot de cactussen van geheel Zuid-Amerika. Vele reizen naar de groeiplaatsen van de cactussen heeft de belangstelling alleen maar verdiept en geresulteerd in vele artikelen in vooral het tijdschrift Succulenta. Deelnemer aan verschillende studie- en discussieweekeinden met betrekking tot Gymnocalycium.

Een van de belangrijkste drijfveren om een zaadlijst uit te brengen is het verspreiden van goed en soortzuiver materiaal. Het merendeel van de zaden komt uit de eigen kas (oppervlakte 528 vierkante meter); met recht zult u zeggen een uit de hand gelopen hobby. Voor de volledigheid van de lijst worden sommige zaden van bevriende liefhebbers betrokken.

Individueel bezoek altijd welkom. Wel van tevoren afspreken. Geen aanbod van planten.